Приказката продължава



09-01-2014 07:28 | Станко Димов

Цветана Пиронкова се класира за финал на турнира в Сидни. Нашето момиче се справи с 2:0 сета над Петра Квитова (Чехия), в отделните части 6:4, 6:3 след малко повече от час игра.

Това беше 7-а поредна победа на сметката на Цвети, която започна участието си в надпреварата от квалификациите. Успехът класира Пиронкова на финал на турнир от WTA за първи път в кариерата. В спора за отличието в петък тя ще премери сили с победителката от втория полуфинал в турнира между Мадисън Кийс и Ангелик Кербер.

С победата днес Цвети не само се класира за първия си финал в WTA, но стана и първият състезател в историята, който достига до двубоя за трофея в Сидни, след като започва от квалификациите.

СНИМКИ ОТ УСПЕХА НА ПИРОНКОВА

Мачът започна равностойно, като в първите минути пробиви нямаше. Цвети Пиронкова бе първата, която успя да се справи с подаването на съперничката си и поведе с 3:2, след което затвърди за 4:2 гейма. Бившата шампионка от Уимбълдън обаче не се предаде и успя да изравни за 4:4. С нов пробив, този път на 0, Пиронкова отново поведе (5:4), след което със сервис на своя страна си подпечата успеха в първия сет.

Доминацията на Пиронкова продължи и през втората част. Нашето момиче успя да поведе първо с 3:0 (след 2 пробива!!!), а след това и с 4:1 гейма. До този момент в сета Квитова не бе спечелила нито веднъж подаването си!

В 8-ия гейм Квитова можеше да изравни резултата, след при сервис на Пиронкова поведе с 40:15 и имаше 2 точки за връщане и на последния пробив. Цвети обаче вкара 4 отлични сервиса и на практика до разиграване не се стигна - 5:3. Последва нов пробив за Пиронкова, който й осигури място на финал.

Досега Пиронкова няма спечелена WTA титла в своята кариера. До момента тя си е гарантирала 330 точки за световната ранглиста, където към днешна дата е на 107-о място.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини