Бабите на Пиронкова сияят: Рано я отписахте!



09-01-2014 08:25 | Станко Димов

Бабите на Цветана Пиронкова - Цеца Чинкова и Ели Пиронкова, преливаха от гордост след шестата поредна победа на внучката си. Двете баби не мигнали цяла нощ и гледали заедно 1/4-финалния мач срещу Сара Ерани (в сряда сутрин) по телевизията.

"Някои специалисти много рано отписаха нашето Цвете! Но тя им показа на всички какво може!" - коментира баба Ели, на която е кръстена по-малката от сестри Пиронкови - Елисавета.

"Едва ли има по-щастлива баба от мен днес в България - радостна е баба Цеца. - Невероятно е да си чуваш два часа името по един от най-известните спортни тв канали в света. И да гледаш как твоята внучка надиграва тотално тенисистка, която е със 100 места пред нея в световната ранглиста. Цветето беше невероятна.

Бащата Кирил и майката Радосвета са заедно с Цвети в Сидни. Те ще я подкрепят и в Мелбърн по време на Откритото първенство на Австралия. Сестрата Елисавета е в момента в Щатите заедно с новия си приятел, с когото живеят в Сан Франциско.

В Пловдив освен двете баби е само баткото Енчо Пиронков. Той отговаря за уреждането на всичко, свързано с участията на Цвети в турнири.

"Никога не съм виждал сестра ми да играе така, както в първите два гейма срещу Ерани - коментира Енчо. - Никога преди това Цвети не е печелила и 6 поредни мача, и то не само на професионалния корт, но и като начинаеща тенисистка. Ако продължи да играе по този начин, не виждам коя съперничка може да я спре. Подготовката на Цвети за новия сезон не се различаваше по нищо в сравнение с тази отпреди година. Наблегна малко повече на спринтовете и общофизическата подготовка, както и на плуването."

Капитанката на женския национален тим за "Фед Къп" Дора Рангелова не е изненадана от фурора на първата ни ракета по кортовете на Зеления континент. Тя е поканила съгражданката си да играе за България на "Фед Къп" в Будапеща от 3 до 9 февруари заедно с Елица Костова и Диа Евтимова.

Източник: "Труд"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини