Пиронкова: Бях готова да се боря докато припадна



10-01-2014 14:17 | Станко Димов

Цветана Пиронкова е най-щастливият човек на планетата в момента. Няма как да не е така, след като българката спечели първата си титла, триумфирайки на турнира в Сидни. По пътя към трофея 26-годишната пловдивчанка надви последователно 3 състезателки от Топ 10 – Сара Ерани, Петра Квитова и Ангелик Кербер. Ето какво каза Цвети на първата си пресконференция като шампион от Сидни.

„Чувствам се невероятно! Отивам на Australian Open с точните мисли и изключителна увереност в себе си. Искам да бъда колкото се може повече щастлива в момента, искам да изживея момента колкото мога по-добре. Наистина съм много горда със себе си. Гордея се, че успях да спечеля титла. Признавам си, че се чувствам наистина особено в момента”, коментира Пиронкова.

„След като победих Ерани (бел.ред. четвъртфинал) си помислих, че мога да спечеля трофея.  И във финала се опитах да играя както през цялата седмица – когато имах възможност да направя печеливш удар го правех! Дали бях нервна? Разбира се, че бях. Дадох всички от себе си, за да не го показвам. Просто гледах топката и мислех за следващия удар. Усещах болка навсякъде по краката, но това е финал, не можеш да си позволиш подобни неща да ти окажат влияние. Бях готова да играя докато припадна”, каза още Цвети.

Българката призна, че в края на миналия сезон е имало момент, в който дори е мислела да се оттегли от тениса. „След като записах няколко лоши резултата такива мисли минаха през главата ми”, каза Пиронкова. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини