За Цвети мечта е глагол, а не съществително!



10-01-2014 12:16 | Инес Павлова

Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. За Цветана Пиронкова мечта не е съществително, а глагол! И на 10 януари 2014 година в Сидни тя го доказа! Поне от 2009 година насам всяка една година, във всяко едно интервю, във всяко едно изказване, Пиронкова споделяше, че мечтата и пожеланието е да спечели първа титла!

„Искам да спечеля турнир от WTA!”, това винаги си пожелаваше Цветана Пиронкова всяка година, всеки месец, преди всеки турнир. В началото на 2014-та тя го постигна!

След страшно много тренировки, мачове, опити, болки, върхове и спадове, устойчивост срещу критики, тя се запази и успя! Мнозина я укоряваха, че запазва като треньор своя баща, а не търси мнението и услугите на други специалисти. Че не променя стила, тактиката и характера си.

Постоянството обаче показа, че е ключът към успеха! Просто повече време беше нужно на първата ни ракета. Единственото ново, което чухме напоследък от Цвети бе променената й на нагласата относно противничките на корта, а именно да представя съперничките без лице и да не мисли срещу коя ще играе, а да се концентрира върху собствената си игра.

За разлика от преди, сега 2014 година и новия сезон за Цветана Пиронкова започна не в Хобарт, а в Сидни (бел.ред. Пиронкова започна сезона в Шензен, Китай). Това се оказа повече от щастливо събитие за Цвети и за българските почитатели на тениса! А защото както сама тя казва: „Каквото спечеля от един турнир, инвестирам в следващия”. Сега очакваме и нещо повече на Откритото на Австралия и през целия сезон. А сезонът стартира феноменално със сбъдването на голямата мечта!

А каква е следващата мечта питаме сега Цвети?!

Автор: Инес Павлова, Gong.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини