Тодор Енев е новият капитан за Купа "Дейвис"



13-01-2014 10:46

Рекордьорът по мачове за България в Купа "Дейвис" Тодор Енев бе определен за капитан на националния отбор. Единственият наш тенисист, който е носител на наградата на Международната тенис федерация (ITF) за всеотдайност в двубоите от отборния турнир ще дебютира в двубоя от втора група на Евро-африканската зона срещу Финландия в Хелзинки от 31 януари до 2 февруари.
 
"Управителният съвет реши единодушно Тодор Енев да оглави отбора за Купа "Дейвис". Той се е доказал в 48-те мача, които е изиграл за България. Освен това Тошко натрупа сериозен опит и като помощник-капитан през миналата година. Желаем му успех в отговорната работа", обяви президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.
 
"За мен е голяма чест да бъда капитан на националния отбор и благодаря за доверието от страна на Българската федерация по тенис. Побеждавали сме финландците като гости, когато бях състезател, защо да не го направим пак сега.

"Наясно съм каква трябва да бъде атмосферата в отбора и мотивацията на тенисистите и се надявам с общи усилия да постигнем целите, които сме си поставили. А те са свързани с най-доброто представяне", заяви 31-годишният Енев.
 
Капитанът трябва да обяви състава за двубоя срещу Финландия до 21 януари.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини