Пиронкова ми върна красотата в женския тенис



10-01-2014 07:49 | Емилиян Онуфриев

Преди няколко години бях написал в блога си "Върнете ми женския тенис". Случи се по повод нашествието на каки от по метър и осемдесет на по 70-80 кила, които ме караха (и не само мен) да се чувстваме тъжни и самотни пред екрана като протестър пред Народното събрание.

Днес обаче лично за мен женският тенис се върна в цялата си красота. Ще се разгранича от клишетата, с които ни заляха от първата минута след успеха на Цветана Пиронкова в Сидни. Победата й на финала с Ангелик Кребер не е уникална. Просто в мач на две жени победи по-добрата. И по-хубавата разбира се.

Победата е историческа единствено за самата нея. Удари изненадващо, но много навреме. Да очакваме от нея титла в Шлема (не се съмнявайте, че ще се намери "специалист", който и в това да ни убеди) е нереално. Специално Пиронкова е обект на интерес само, когато печели, за разлика от Григор Димитров, който сигурно и на 30 ще е "Новият Федерер".

Това няма да се промени и след този успех. Надявам се обаче да е по-задълго в обективите.

Иначе за мача с максималната възможна обективност. Това е красивото на женския тенис, че до последната точка не знаеш какво ще се случи. И днес Цветана Пиронкова въртя на шиш на бавен огън феновете си, но когато се налагаше, удряше по-тежко от Кубрат Пулев и беше по-точна от Мария Гроздева. А въздишката на облекчение в края е най-хубавото.

Честито и да продължава все така!

Автор: Емилиян Онуфриев, www.bgfootball.com

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини