В Австралия: Стосър не трябва да се оплита в паяжината на Пиронкова



14-01-2014 16:59 | Станко Димов

Цветана Пиронкова ще излезе на централния корт „Род Лейвър Арина” в сряда, като заедно със Саманта Стосър ще открият двубоите от вечерната сесия. По този повод от официалния сайт на Australian Open обърнаха специално внимание на този двубой.

Домакините определиха Цвети като „необикновена и мудна”, но също така отбелязаха някои от паметните победи на Цвети в кариерата й до момента. Освен това колегите от официалния сайт на турнира изразиха надеждите си, че Стосър няма да се оплете в „паяжината на разнообразната игра на Пиронкова”.

Ето какво още пишат за предстоящия в сряда двубой:

„Пиронкова е необикновен, муден играч, който рядко прави впечатление с изключение на Уимбълдън, където има полуфинал от 2010 и четвъртфинал от 2011. И в двете години тя победи 5-кратната шампионка Винъс Уилямс с един и същи резултат – 6:2, 6:3.

Тя няма нищо против да играе слайс от двете страни. Бекхендът е много по-надеждният й удар, но не се притеснява да играе и от форхенд. Стосър трябва да покаже традиционната си агресивна игра и да не се хваща в паяжината на разнообразните удари на съперничката й.

Пиронкова е любимка на феновете, особено на мъжката част. Когато я награждаваха в Сидни имаше възгласи на разочарование, след като тя поздрави приятеля си в България”.

От официалния сайт на турнира също така припомнят, че в сряда Пиронкова ще изиграе 10-ия си двубой за последните 13 дни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини