Цветана Пиронкова – Саманта Стосър (ГЕЙМ ПО ГЕЙМ)



15-01-2014 08:41 | Станко Димов

Цветана Пиронкова срещу Саманта Стосър, Australian Open втори кръг:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Стосър):

1:0 Австралийката спечели първото си подаване в мача и откри резултата. Геймът обаче не беше никак лесен, като се стигна до равенство, при което Цвети прати една топка на сантиметри в аут. В крайна сметка Сам взе сервиса си и повежда в резултата.

1:1 Цвети изравнява резултата. След 30:30 Цвети пласира два отлични начални удара и не позволи на Стосър да върне топката в игра.

2:1 Първата точка за пробив в двубоя се откри пред Пиронкова. В решителния момент обаче Стосър сервира в тялото на нашето момиче и ретурът бе леко пресилен в аут. Австралийката спечели и следващите 2 точки, с което съхрани подаването си.

2:2 Много важен гейм! Пиронкова изоставаше с 0:40, но успя да измъкне подаването си и да избегне пробива. Затова помогна значително и Стосър, която допусна няколко елементарни грешки.

3:2 Стосър също не започна добре сервис-гейма си, като в началото изоставаше с 15:30. Австралийката обаче взе 3 последователни точки и отново излиза напред в резултата. Втора пауза в сета, след която Цвети ще сервира за изравняване на резултата.

4:2 ПРОБИВ ЗА СТОСЪР. Пиронкова определено изпитва сериозни проблеми с първия си сервис (под 40% до момента) и отново позволи на Стосър да стигне до 2 поредни точки за пробив. При първата австралийката сгреши воле в близост до мрежата, но при втората, играна на втори сервис, направи зверски ретур-уинър.

5:2 Трети пореден гейм на сметката на Стосър, която докосва успеха в първия сет. Местната любимка вдигна оборотите и Цвети Пиронкова на този момент не намира отговор на играта на съперничката си. Нова пауза, която може да се окаже последва в сета.

6:2 ПРОБИВ НА 0 И ПЪРВИ СЕТ ЗА СТОСЪР! Цвети определено загуби свежест, а сякаш и идеи как да се справи с мощната игра на австралийката.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Стосър):
Цветана Пиронкова поиска медицински таймаут. Българката има проблеми в лявото бедро, което бе превързано още по време на турнира в Сидни миналата седмица. Дано травмата не е сериозна и Цвети да продължи участието си.

1:0 Стосър спечели втори пореден гейм на 0. Последните 10 точки в срещата са на сметката на австралийката, която открива резултата във втория сет.

2:0 Още един гейм за Стосър. Цвети определено се движи трудно по корта, явно болките в лявото бедро са сериозни. Лошо!

3:0 Гейм на 0 за Стосър. За жалост трябва да признаем, че интригата в този двубой отдавна приключи. Трябва да стане чудо Цвети да успее да навакса изоставането си. Българката просто не се движи добре по корта и става лесна плячка на мощните удари на Стосър.

4:0 Още един пробив на Стосър, която вече е само на два гейма от място в трети кръг. Дано Цвети успее да вземе поне гейм и да избегне "лешник" във втория сет.

5:0 Нищо ново през втория сет - пореден гейм за австралийката. Пауза, след която Цвети ще сервира за оставане в турнира.

6:0 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - САМАНТА СТОСЪР.
АВСТРАЛИЙКАТА СЕ КЛАСИРА ЗА ТРЕТИ КРЪГ В ТУРНИРА И СЛОЖИ КРАЙ НА СЕРИЯТА ОТ 9 ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ ПОБЕДИ НА ПИРОНКОВА ОТ НАЧАЛОТО НА СЕЗОНА.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини