Победа №60 за Серина в жегата в Мелбърн



Победа №60 за Серина в жегата в Мелбърн
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-01-2014 09:56 | Станко Димов

Серина Уилямс се класира за трети кръг на Australian Open, след като се справи с лекота с Весна Долонц (Сърбия), побеждавайки я с 6:1, 6:2. Това беше общо 60-и успех на световната №1 на турнира в Мелбърн.

„Преди всичко съм щастлива, че победата е за мен и продължавам напред в турнира. Условията определено не бяха приятни. Ставаше все по-горещо и по-горещо. Всеки ден тук наистина е страхотна жега”, коментира Уилямс.

Запитана дали изобщо някога е играла на толкова тежки условия, при толкова високи температури, Уилямс отговори така: „Да, със сигурност. Спомням си един мой двубой срещу Светлана, както и един срещу Моресмо. Не си спомням през коя година бяха, но беше супер горещо. С Виктория също съм играла при подобни условия”.

„Вижте, аз съм тренирала толкова много години във Флорида, където условията са сходни. Не играя за първи път в Мелбърн, така че просто трябва да бъда готова за тези условия”, каза още американката.  

Въпреки категоричната победа, американката похвали Весна Долонц за нейното представяне. „Мисля, че тя игра много солидно. Не си спомням да сме играли двете преди днес. трудно е да се изправиш срещу съперник и да не знаеш какво да очакваш от него, да не знаеш какво да правиш. Моят треньор ми даде полезна информация за нея. Тя определено е добър състезател и показа, че не случайно е във втори кръг на Australian Open”, заяви Серина Уилямс.

В трети кръг световната №1 ще премери сили с Даниела Хантухова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини