Лекарят на Australian Open: Хората са гонели антилопи при тези условияЛекарят на Australian Open: Хората са гонели антилопи при тези условия
Свързани турнири
Тагове
16-01-2014 14:38 | Станко Димов

Главният медик на провеждащото се в момента открито първенство на Австралия - доктор Тим Ууд, направи доста любопитно изказване по повод неспирните оплаквания на тенисистите от голямата жега в Мелбърн.

Мачовете се играят при температури, неизменно по-високи от 40 градуса по Целзий и много от играчите изразиха съмнения дали здравето им не е поставено под заплаха, пише "Спортал".

От днес бе въведено правило мачовете на открити кортове да бъдат спирани при качване на живака  в термометрите над 41 градуса. Според доктор Тим Ууд това правило не е необходимо, тъй като здравето на спортистите не е застрашено.

"Човечеството е еволюирало, докато хората са гонели антилопи по осем часа на ден във високите полета на Африка при подобни условия. Има тенисисти, които ще се оплакват и никой не казва, че на всички ще им е ужасно комфортно да играят, но от медицинска гледна точка, човешкото тяло се адаптира добре към жегата. Дали е хуманно или не, е съвсем друга тема на разговор", лаконичен бе Ууд.

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини