Пиронкова: От години чаках да спечеля подобна титла



16-01-2014 22:03

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова се завърна тази вечер в България, след като по-рано този месец успя да спечели титлата от силния WTA турнир в Сидни.

Цвети сподели, че не е правила големи промени в подготовката си преди началото на новия сезон, но като цяло се чувства в много добра форма и е доволна, че успя да изиграе 11 срещи на високо ниво в последните две седмици.

"Няма рецепта как се постигат толкова последователни победи. Още с пристигането в началото на турнира се чувствах в отлична форма. Не съм си представяла, че чак мога да го спечеля. След като победих в четвъртфиналите започнаха да ми идват подобни идеи в главата. Толкова победи срещу съперници от такъв ранг, е сериозно постижение за мен," заяви Цвети.

Пиронкова си пожела този успех да не остане единствен за нея, а мечтата й е един ден ден да триумфира и в надпревара от Големия шлем. "Тази титла ми бе цел години наред и ми липсваше. Оттук нататък се надявам тя да не остане единствена. Разбира се много ми се иска да триумфирам и в турнир от Големия шлем, макар да не знам доколко реално е това. На кой от четирите турнира? Никой не бих върнала!"

"Не съм правила промени в подготовката си. Заложих повече на фитнес упражнения. Бях по-спокойна след края на миналата година. Чувствам се в много добра форма и опитвам да играя по-агресивно като цяло. Доволна и горда съм от постигнатия успех.

"Изиграх общо 11 мача за по-малко от 2 седмици. Няма как това да не даде отражение на физическото, а и психологическото ми състояние," каза още Пиронкова, която тази вечер се прибира в родния Пловдив, където ще се готви за двубоите на България от Фед Къп.

Екип на Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини