Мъри набира скорост, 33-годишен французин го чака на осминафинал



18-01-2014 12:54 | Станко Димов

Анди Мъри достигна до втората седмица на Australian Open, след като в двубой от III кръг надви с категоричното 3:0 сета Фелисиано Лопес. Шотландецът изигра най-добрия си двубой от началото на годината, като не позволи на съперника си дори да стигне до точка за пробив. Това беше 14-и пореден успех на Мъри над тенисист, играещ лява ръка. Конкретно срещу Лопес пък това е победа №8 от толкова двубоя.

„Днес беше много важен ден за мен. Фелисиано е играч от Топ 30. Той е много опасен съперник. Знаех, че имам добри показатели срещу него, но това не променя факта, че той е труден за побеждаване. Това беше добър тест за мен и аз се справих добре”, коментира Мъри след победата.

В спор за място на четвъртфинал Мъри ще срещне французина Стефан Робер. Ако успее да спечели турнира, британецът ще стане първият, който вдига трофея след 3 загубени финала. До момента Мъри има 2 титли от Шлема – US Open 2012 и Уимбълдън 2013, като и в двата случая победи на финал Новак Джокович.

Съперникът на Мъри в следващия кръг – Стефан Робер, също записа чиста победа с 3:0 сета. Французинът надви с 6:0, 7:6 (2), 6:4 словака Мартин Клизан и за първи път в кариерата си достигна до четвърти кръг в турнир от Шлема. Нещо повече – 33 годишният Робер е загубил само един сет от началото на турнира!

Робер има 1 победи и 5 загуби срещу опоненти от Топ 10. Единственият му успех е над Томаш Бердих, но е постигнат именно в турнир от Шлема – „Ролан Гарос” 2011.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини