Симеон Терзиев и Даниела Димитрова шампиони до 12 години



19-01-2014 12:56 | Станко Димов

С титли за Симеон Терзиев и Даниела Димитрова завърши Държавното лично първенство по тенис в зала до 12 години, което се проведе в столичната "София", с подкрепата на "Форс Ойл".

При момчетата финалът противопостави двама левичари. Състезателят на ТК "Диана" и водач в схемата Терзиев се наложи над №2 Антъни Генов ("15-40") с 6:2, 7:5. В първия сет първият поставен нямаше проблеми.

Във втория Генов поведе с 3:1 гейма. Последва силна серия на Терзиев, който доведе нещата до 5:3. Той стигна до мачбол в деветия гейм, но не успя да го реализира. Последваха силни минути за Генов, който доведе нещата до 5:5, но в последните два гейма Терзиев бе по-концентриран и спечели титлата.

При момичетата седмата поставена Даниела Димитрова ("15-40") победи на финала водачката в схемата Елена Тренчева "Малееви") с 6:2, 6:1 след час игра. Димитрова стигна до титлата след само 5 загубени гейма в целия турнир.

Финалистите бяха наградени от капитана за Купа "Дейвис" Тодор Енев. На двойки държавни шампиони при момчетата са Симеон Терзиев и Георги Северов, а при момичетата титлата е за Александра Златарова и Елена Тренчева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини