Стефан Едберг: Дори и играч като Федерер има какво ново да научи19-01-2014 15:38

Новият треньор на Роджър Федерер - легендата Стефан Едберг разказа затова как е започнало сътрудничеството между двамата.

"Първоначално Роджър ми се обади през октомври и ме попита с какво се занимавам. Той ми разкри, че Пол Анакон напуска неговия екип и аз съм сред вариантите за негов заместник.

"Признавам си, че бях удивен от това предложение. Не се виждах отново в тениса и не бях мислил за такова нещо. Идеята като цяло ми допадна и прецених, че мога да му помогна.

"Още тогава му казах, че няма как да прекарам целия сезон заедно с него. Но това не е и нужно. Договорихме се за десет седмици през годината. В момента моят син е ученик и е нужно да му обърна достатъчно внимание и на него," разкри Едберг.

Шведът споделя, че след края на професионалната му кариера е опитал да се занимава с частен бизнес. "Първоначално направих инвестиционна компания за недвижими имоти. С течение на времето започнах да й отделям все по-малко време обаче. Смятам, че в живота човек трябва да намери баланс между работата и почивката."

"Федерер и без мен прекрасно знае как да играе тенис. Дори и на неговата възраст обаче винаги може да се научи нещо ново. Аз ще се занимавам с някои елементи от неговата игра. За нас Australian Open е първият съвместен турнир. Имаме нужда да се опознаем," допълва още Едберг.

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Турнир: WTA Finals
Категория: Друг
Място на провеждане: Сингапур, Сингапур
Настилка: Зала
Награден фонд: $7,000,000

Official Website | Livescore
Турнир: Swiss Indoors
Категория: Друг
Място на провеждане: Базел, Швейцария
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,442,740

Official Website | Livescore
Турнир: Erste Bank Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Виена, Австрия
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,788,570

Official Website | Livescore
Други новини