Без да блести, Азаренка продължава да бие в Мелбърн



Без да блести, Азаренка продължава да бие в Мелбърн
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-01-2014 09:13 | Станко Димов

Без да показва специален тенис, Виктория Азаренка достигна сравнително лесно да четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия. Това стана факт, след като шампионката от последните две години се наложи с 6:3, 6:2 над Слоун Стивънс.

Вика реализира едва 3 от открилите се пред нея 14 възможности за пробив, но в същото време сервира страхотно и спечели всичките си сервис-геймове, с което си гарантира място в следващата фаза. Азаренка приключи двубоя с по 20 печеливши удари и непредизвикани грешки. Американката Стивънс също се отчете с 20 уинъра, но допусна повечко грешки – 32.

„Доволна съм от начина, по който играх”, коментира Азаренка след двубоя. „Знам, че Слоун е страхотен играч, голям боец. Тя може да сервира много силно”, коментира Азаренка.

Световната №2 също така каза, че няма претенции за съперник на четвъртфиналите. „С когото и да играя ще бъде труден двубой. Говорим за четвъртфинал в Шлема, името на съперника няма значение, щом е достигнал до тук, значи заслужава уважение”.

Вика ще срещне спечелилата срещата Агниешка Радванска – Гарбин Мугуруса. Белорускинята е абсолютен фаворит в турнира, още повече, че в последните 24 часа отпаднаха Серина Уилямс и Мария Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини