Гришо пред Виландер: Мога ли да победя Рафа? Ще видим в сряда (видео)



20-01-2014 22:17

След достигането си до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия Григор Димитров бе поканен като един от основните гости на Матс Виландер в неговото предаване по "Евроспорт".

"В последните седмици се представям наистина добре. Доволен съм от нивото си на игра. Радвам се, че достигнах четвъртфиналите, но искам да постигна още победи.

"Работих наистина здраво в последните години. Разбира се, щастлив съм от постигнатия резултат, но се надявам да продължа да прогресирам и да ставам по-добър. Ще се боря затова каквото и да ми струва," коментира Димитров.

Гришо разказа пред Матс някои любопитни неща за себе си. Двамата не пропуснаха да разискват и непрекъснатите сравнения между българина и Роджър Федерер.

Виландер разкри пред него, че като подрастващ по същия начин са го сравнявали с Бьорн Борг. И в тази връзка поиска да знае дали Григор умишлено е заимствал елементи от играта си с тази на Федерер.

"Никога не съм разсъждавал по този начин. В началото изцяло слушах съветите на баща, който бе и мой треньор и ме научи да играя. Сравненията са основно заради бекхенда, който изпълняваме с една ръка," разкри българинът.

Попитан дали се чувства готов да се противопостави на най-добрите в света и то при битка в 5 сета на най-големите тенис арени, Григор отговори положително. "Това е основната ми цел. Да играя с всички тези топ играчи, а дали съм готов да ги побеждавам - ще видим в сряда," обясни още Гришо, който отново бе похвален от Виландер за приятния си за наблюдаване стил на игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини