Син на "златно момиче" игра на Australian Open



23-01-2014 13:56

Синът на една от най-обичаните български спортистки игра на Откритото първенство на Австралия.

Майка на Александър Клинчаров е Диляна Георгиева, бивша световна и европейска шампионка по художествена гимнастика и суперзвезда от поколението на "златните момичета", пише "24 часа".

От много години Диляна живее в Нова Зеландия, а бащата на Алекс е бившият шампион по модерен петобой Владимир Клинчаров. По-големият им син Виктор също играе тенис.

В Мелбърн 17-годишният Алекс Клинчаров, който представя Нова Зеландия (роден е там), отпадна в първия кръг след загуба 4:6, 3:6 от Симон Фрейс Сундергард (Дан).

Синът на Диляна Георгиева се включи и в турнира на двойки, където негов партньор бе Оливър Андерсън (НЗ). Те преминаха един кръг, но във втория отстъпиха 4:6, 2:6 на Андрей Рубльов (Рус) и Александър Зверев, който играе за Германия.

В момента Алекс е 71-и в световната ранглиста поединично при юношите и 67-и при двойките. Той привлече вниманието на специалистите преди няколко години, когато стана шампион в престижния турнир в Куинсленд (Авл) под патронажа на легендата Род Лейвър. Тогава вестниците в Нова Зеландия определиха Клинчаров като рокзвезда и не пропуснаха да споменат, че се е срещал и разговарял с Мария Шарапова, че е пътувал по целия свят и е побеждавал най-добрите в своята възрастова група.

Както е известно, в момента Шарапова е гадже на Григор Димитров. А Александър Клинчаров винаги е признавал, че най-добрият български тенисист в момента е негов модел за подражание в спорта (двамата са на снимката).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини