Ли На иска трофея от третия опит, Цибулкова с рекорд за Словакия



24-01-2014 13:05

Ли На заяви, че се чувства напълно уверена преди финала на Откритото първенство на Австралия срещу Доминика Цибулкова в събота. Дотук китайката има два загубени финала в Мелбърн, а за Цибулкова това е дебют в подобна фаза на турнир от Големия шлем.

"Готова съм за битката. Смятам, че същото важи и за Доминика. След шест поредни победи увереността ти е повишена," коментира Ли На, която миналата година загуби в спора за титлата от Виктория Азаренка, а през 2011-а от Ким Клайстерс.

От своя страна Цибулкова стана първата словачка с финал на турнир от толкова висока категория. "Това е като сбъдната мечта. Не мога да повярвам," призна тя.

Любопитно е да се отбележи, че Цибулкова е най-ниската тенисистка в женския тенис елит. Тя е висока само 161 сантиметра. Цибулкова е сравнявана с Аманда Кьотцер, която се отказа през 2004-а и бе висока само 158, но успяваше да бъде сред тенис елита.

"Това, че не си много висок не значи, че не може да се справиш с предизвикателството. Важното е да вярваш в себе си," коментира Цибулкова в тази връзка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини