Цибулкова: Дълго чаках този мач, имам нужда от време да го осмисля



25-01-2014 13:37 | Станко Димов

Доминика Цибулкова не скри разочарованието си след загубения финал на Australian Open. Словачката отстъпи с 0:2 сета пред Ли На, в отделните части 6:7 (3), 0:6. Ето какво каза Цибулкова след двубоя:

„Днес не бях в състояние да покажа най-добрия си тенис. Причината за това е изцяло в Ли На, която игра на невероятно ниво. Поздравления за нея, заслужи си успеха. Ли На е една от най-милите състезателки в турнира, наистина я харесвам. За чувството и за хумор няма какво да добавя – мисля, че всички го оценявате”, коментира Цибулкова.

„Дали съм горда? Току що загубих финал в Големия шлем, така че имам нужда от малко време може би утре сутринта ще бъде на 100% горда със себе си, сега съм на 50%. Очаквах подобен мач (финал в Шлема) от доста време. Само на 24 години съм и чувствам, че имам сили да се боря с най-големите в този спорт. Защо да не го правя?

Мисля, че ще науча много от този финал. Да, щеше да бъде по-хубаво ако бях спечелила трофея, но това ми беше първи финал в Шлема, не е лесно. Трябва да се сблъскаш с някои неща, за да можеш да извървиш целия път”, коментира Цибулкова.

„Нямам търпение да се прибера у дома. В Словакия говорят страхотни неща за мен и се радвам, че мога да представям родината си по света. „Фед Къп” винаги е бил важен турнир в Словакия, но сега вече ще бъде ужасяващо важен”, сподели още нисичката състезателка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини