Стефан Цветков: Гордеем се с успехите на Григор и Цветана



26-01-2014 11:52

Президентът на Българската тенис федерация Стефан Цветков си пожела инерцията от успехите на Григор Димитров и Цветана Пиронкова да бъде умело използвана и в следващите години да видим още талантливи родни състезатели по най-големите световните арени.

"Това, което Григор и Цветана в началото на годината направиха е невероятно. Радваме се, гордеем се с тях. Сега ни предстои много работа, трябва да използваме набраната инерция и да подкрепяме повече младите тенисисти.

"През годините направихме много. Сега лобираме тенисът да влезе с програми в училищата, а също и да бъде финансиран от частния сектор. Иначе Григор и Цветана винаги ще имат нашата подкрепа, те вървят по своя път и ще продължават да популяризират България по света," заяви Цветков пред Канал 3.

Той определи представянето на Цвети Пиронкова в Сидни като повече от впечатляващо. "Наистина при Цветана от квалификации в Сидни постигнатото беше като сън. Знаели сме, че тя може да направи нещо подобно, радваме се че успя в началото на сезона и се надяваме да продължи.

"При Григор - той върви по възходяща линия, по план. Изключителен характер е и вече показва голямо мъжество. Така че хубавите моменти са пред тях. В Стокхолм той показа, че може да печели големи турнири. Топ 10 също е нещо постижимо, така че му го пожелавам през новата година," обобщи Цветков.

Цветков разкри, че демонстративен двубой на Григор Димитров с Новак Джокович или Рафаел Надал в България е напълно възможен, стига да се намерят нужните спонсори. "Нужно е намиране на спонсори, но защо не? Това може да се случи в близко бъдеще," заяви Цветков.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини