Янкович взе втора жертва от клана Уилямс (+видео)



07-05-2010 20:36 | Станко Димов

Йелена Янкович е първата финалистка на турнира в Рим. Днес сръбкинята записа нова фамозна победа, този път над световната номер 1 Серина Уилямс. Янкович се наложи с 4-6, 6-3, 7-6 (5) след внушителните 2 часа и 47 минути игра.

 

Така за по-малко от 24 часа, Янкович надви и двете сестри Уилямс, затвърждавайки страхотната си форма от последните седмици.

 

Двете изиграха изключително драматичен трети сет, в който Серина Уилямс на два пъти сервираше за мача, но и в двата случая бе пробита. Така финалистът трябваше да бъде определен след тайбрек, в който отново американката получи своя шанс.

 

Тя започна по-добре и поведе с 5-2 точки, докосвайки крайния успех в мача. Янкович обаче не се предаде, спечели следващите 5 точки, с което и мача.

 

Така в спор за отличието Йелена ще се изправи срещу победителката от двубоя между Ана Иванович (Сърбия) и Мария Хосе Мартинес Санчес (Испания).

 

Турнирът във Вечния град бе първи за Серина Уилямс след възстановяването и от контузия. За последно американката игра на Australian Open в началото на годината.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини