Джулия Терзийска: Очаквам успешен първи сезон при жените



28-01-2014 18:25

В началото на тази година една от най-силните ни млади състезателки Джулия Терзийска записа най-доброто си постижение на турнирите от календара на ITF. Тя достигна финал в надпреварата в Щутгарт-Щамхайм (Германия) с награден фонд 10 000 долара. Там талантливата ни 17-годишна тенисистка отстъпи в два сета, след като имаше и физически проблеми.

От Tennis24.bg се свързахме с Джулия, която сподели повече подробности за вече изминалата година и очакванията си за предстоящия сезон. За 2014-а Терзийска си поставя като основна цел да намери място минимум в топ 500 в WTA ранглистата.


Достигна финал на ITF турнир в Германия като направи страхотна серия от 7 поредни победи, след като тръгна от квалификациите. Въпреки загубата предполагаме си доволна от представянето си. Вероятно и умората ти попречи да грабнеш и титлата?
- Да, беше дълга седмица за мен. Със сигурност една от най-успешните. Умората ми попречи донякъде... Аз съм висока и толкова мачове за една седмица не винаги ми се отразяват добре върху тялото. От третия ден имах проблеми в дясното рамо, които се влошиха, но намирах път към победите. На финала не успях! До тази контузия се стигна, тъй като не съм в най-добра физическа форма.

През миналата година се представи силно на младежките топ турнири "Еди Хер" и "Ориндж Боул". Мислиш ли, че доброто ти представяне при подрастващите ще продължи и в състезанията при жените?
- Мисля, че това ще ми даде добър старт за WTA турнирите. Наскоро в САЩ победих момичета, които имат в актива си спечелени турнири от по 10 000 долара. Това ми донесе още повече увереност. Ето защо, независимо че не съм намерила място в ранглистата, знаех че мога да стигна до такъв успех. Очаквам тази година да бъде успешна за мен в женския тенис. Тренирам здраво тъкмо затова!

Кои са любимите ти тенисисти? Какъв стил на игра предпочиташ и кой е любимият ти удар?
- С моя ръст (180 см) обичам атакуващ стил на игра, това е присъщо за мен. Харесвам Серина Уилямс и Южени Бушар, която наскоро наблюдавах на живо във Флорида. Моят любим удар... труден въпрос. Сервисът ми помага много, но пък форхендът е основното ми оръжие. Така че това са любимите ми удари.

Какви цели си си поставила за новата 2014-а година?
- Целта ми през 2014-а година е да се подготвя физически максимално добре. Да мога да вляза в световната ранглиста до два месеца. Също така да завърша в минимум топ 500 до края на сезона. Като цяло ще се концентрирам върху турнирите на твърди кортове.

От доста време Цветана Пиронкова и Григор Димитров са най-добрите ни състезатели. Какво мислиш за тях?
- С Цвети съм се виждала на наградите за най-добра тенисистка през 2011-а година. С Гришо повече пъти и дори ми е давал наградата, когато спечелих държавното първенство. Иначе следя всичко свързано с тях в Интернет и от лични наблюдения. При всички положения всички в България трябва да се гордеем с тях.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини