Вавринка: Вече мога да бия Ноле и Рафа в големите турнири (видео)



28-01-2014 19:18

Шампионът от Откритото първенство на Австралия Станислас Вавринка разкри, че неговият добър приятел Роджър Федерер е бил един от първите, които са го поздравили за успеха в Мелбърн. Според Стан Федерер е "изключително щастлив" и искрено се е радвал на неговия триумф.

"Той първо ми прати смс, а след това ми се обади. Беше невероятно щастлив. Той е бил в подобна ситуация много пъти и знаеше как се чувствам - изключително, изключително щастлив.

"Роджър винаги ме е подкрепял и ми е помагал," разкрива още Стан относно отношенията си със 17-кратния шампион в турнири от Големия шлем.

Според Вавринка дистанцията между играчите от топ 15 и голямата четворка начело с Федерер, Надал, Новак Джокович и Анди Мъри, е намаляла. "Всички в топ 15 знаят, че голямата четворка все още е тук, те са невероятни състезатели, но имаме повече шансове да ги победим. Самият аз в началото на годината знаех, че когато играя най-добрия си тенис мога да надиграя всеки от тях

"Мога да победя Новак, мога да победя Рафа в тези турнири, така че вече всички имат по-големи очаквания към мен оттук нататък. Ще опитвам да подобрявам играта си и да прогресирам," коментира Вавринка, който няма много време за празненства, тъй като в петък излиза за Швейцария срещу Сърбия в Нови Сад.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини