Анди Родик: Надал може да спечели 17 титли от Големия шлем



29-01-2014 17:28

Бившият номер 1 Анди Родик направи любопитен анализ на изминалото Открито първенство на Австралия. Той призна, че е сериозно изненадан от титлата на Станислас Вавринка като негов фаворит до последно е бил Рафаел Надал.

"Не вярвам някой да е очаквал точно точно Стан да спечели, но той заслужи успеха си. Победи Джокович в четвъртфиналите, а Новак бе изключителен в Мелбърн от 2008-а насам. После Вавринка надигра чудесен играч като Бердих. Лично аз смятам, че Надал надали щеше да загуби, ако не бе проблемът му в гърба, но Вавринка игра впечатляващо," заяви Родик.

Американецът коментира и случилото се с Надал. "Не мисля, че травмата му е сериозна. Той реши да довърши мача, което демонстрира уважението му към Вавринка. Въпреки това смятам, че Надал ще бъде на 100% за "Ролан Гарос".

"Дали той ще може да спечели 17 титли от Големия шлем? Всичко зависи от физическото му състояние. Той има шансове за титла и в Мелбърн, но като цяло ще му бъде по-лесно на "Ролан Гарос". Ако няма проблеми с контузии в следващите две години, той може да подобри този рекорд," допълва Родик.

А колкото до Роджър Федерер и неговите шансове, Родик отчита: "Той игра отличен първи сет срещу Надл и като цяло срещу Мъри. Не съм го виждал в толкова добра форма от две години. Дали може да спечели нов турнир от Големия шлем? Не знам, но ако задържи това ниво ще бъде много интересно на Уимбълдън."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини