Борис Бекер: Вавринка напълно заслужи титлата си



31-01-2014 15:34

Борис Бекер специално похвали новия шампион от Откритото първенство на Австралия Станислас Вавринка за представянето му и спечелената от него първа титла в турнирите от Големия шлем.

28-годишният швейцарец стана и първият състезател извън голямата четворка (Надал, Федерер, Джокович и Мъри), който печели титла от най-престижните четири турнири. За последно това стори Хуан Мартин дел Потро на US Open 2009.

От своя страна Вавринка надигра Новак Джокович, а в момента Бекер е треньор на сърбина. С този си успех Стан прекъсна серията от 28 поредни победи на Ноле в Мелбърн и от 14 поредни полуфинали в Големия шлем.

"Усещах по време на турнира, че Станислас е сериозна заплаха още в началото на турнира и за съжаление се оказах прав. Той игра много силно срещу Новак, страхотно в полуфиналите и изключително срещу Надал във финала. Напълно заслужено спечели и титлата," коментира Бекер.

Германецът вярва, че Джокович ще подобри представянето си и ще се бори за останалите топ турнири до края на годината. Към вече изброените фаворити в тях Бекер смята, че сериозни кандидати за подобна титла през 2014-а са още Дел Потро, Томаш Бердих и Давид Ферер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини