Димитър Кутровски: Загубих нещастно, вече мислим за Гърция



03-02-2014 11:25 | Станко Димов

Интервю с Димитър Кутровски след двубоя с Ярко Ниеминен в неделя, в който Дими отстъпи драматично с 2:3 сета. 

- Дими, ти изигра днес голям мач за България и беше на крачка от успех срещу Ярко Ниеминен  - номер 36 в света. Поведе с 2-1, изигра 5 сета. Какви са първите мисли, които напират в теб?
- Малко нещастно се чувствам, че загубих днес. След такъв мач се питам какво можех да направя по-добре?! Продължаваме напред и гледаме към следващия мач с Гърция.

- Къде според теб беше ключът за успех днес?
- След като поведох с 2-1 сета срещу Ярко Ниеминен може би ключови се оказаха първите 2-3 гейма в 4-ия и 5-ия сет. Имах геймболи и ако бях по-агресивен, може би щях да постигна повече. Но определено в тези моменти Ярко Ниеминен игра добре и не ми позволи да реализирам повече от постигнатото. За мен това бе първи мач в 5 сета и то срещу много труден съперник.

- Ти се завърна в отбора на България за Купа Дейвис след две годишно наказание. Как се почувства?
- Благодарен съм на Българската федерация по тенис и лично на президента Стефан Цветков за доверието и подкрепата във всичко, която ми оказаха за завръщане в тениса. Благодарен съм и на капитана Тодор Енев, за поканата да бъда отново част от националния отбор на България. За мен това е голяма чест. Гордея се че съм българин.

- Изигра 3 мача и общо 12 сета при гостуването ни в Хелзинки. Постигна победа в първия ден. С Тихомир Грозданов изигра 4 сета в мача на двойки и днес 5 сета битка срещу Ярко Ниеминен. Как чувстваш твоята игра?
- Чувствам се добре. След всеки изигран мач анализирам представянето си и подобрявам играта си. Мисля, че влизам във все по-добра форма, което ме изпълва с оптимизъм.

- Идва мач срещу Гърция за Купа Дейвис. Какви са първите емоции, след като разбрахте срещу кого се изправяте?
- Много мотивирани сме за мача срещу Гърция. Ще се радвам много, ако успеем да ги преодолеем.

- Какви са настроенията в отбора?
- Много съм доволен от отношенията и атмосферата в отбора, която създават момчетата, капитанът и федерацията. Цари много приятна отборна атмосфера. Приятно ми е да съм отново в националния отбор на България. В него чувствам че има добра вибрация. Всичко трепти с една честота. Действаме като едно цяло.

- Какви са твоите планове за възстановяване и подготовка?
- Заминавам за САЩ, където от този петък ще участвам на турнира в Мемфис. След това в Делрей Бийч.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини