Феноменална испанка грабна титлата на супертурнира в Рим



08-05-2010 20:08 | Николай Драгиев

 

Феноменално играещата Мария Хосе Мартинес Санчес сензационно грабна титлата на супертурнира за жени в Рим. 26-ата в света испанка надви категорично със 7:6, 7:5 бившата номер 1 в света Йелена Янкович. Битката между двете продължи 2 часа и 20 минути и бе достойна за финален двубой. От своя страна Мартинес показа невероятно разнообразната си игра, в която късите топки са доведени до съвършенство. Освен това тя практикува и тактика сервис-воле, а това е огромна рядкост в съвременния женски тенис.

 

Мартинес много бързо дръпна с 5:2 в първата част, но започна да греши и остави Янкович да се върне в битката. Сръбкинята изравни и докара нещата до тайбрек. В него Мартинес спечели със 7:5 точки.

 

Втората част протече при подобен сценарий. Испанката сервираше при 5:4 за мача, но психически не издържа и даде шанс на Йелена да се върне в мача - 5:5. Много бързо радостта на Янкович бе помрачена от нов пробив. Мартинес отново доведе до лудост съперничката си с невероятни къси, дори и от ретур. Пробивът бе факт, а при своя сервис гейм за мача, Мартинес нямаше никакви проблеми - 7:5.

 

Разбира се това е първа титла на Мария Хосе в турнир от категорията "Премиер" и това ще и осигури място в топ 20. Освен всичко тя прибира 350 хиляди евро и 900 точки за ранглистата. По пътя си към успеха Мария отнесе Вожняцки и Ана Иванович, докато Янкович се справи със сестрите Уилямс.

 

 

Така Испания за първи път от 14 години има шампионка в Рим. За последно триумф във Вечния град записа Кончита Мартинес.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини