Джокович: През 2010-а дори се замислях да спра с тениса



06-02-2014 19:45

Новак Джокович разкри, че през 2010-а година дори е обмислял да прекрати кариерата си. Тогава той записа редица тежки поражения от най-основните си съперници и взе само две титли.

"През 2010-а дори исках да спра с тениса. В моментите, когато се чувстваш в не добро физическо състояние започваш да се съмняваш цялостно в способностите си.

"Винаги съм искал да спечеля Уимбълдън и това винаги е било моя цел, така че този успех си остава най-сериозният ми успех. Сега искам да спечеля възможно най-много турнири от Големия шлем и да оставя своята следа в историята на тениса," споделя той.

Джокович обяснява също, че идеята да бъде поканен към неговия щаб и Борис Бекер, е била на дългогодишния му наставник Мариан Вайда. "Всички се чудеха защо назначих Бекер. Вайда оставам мой треньор, но това бе негова инициатива.

"Мариан искаше да има повече време за семейството си, а също така установихме, че загубих някои важни мачове поради загуба на увереност в решителните мигове. Ето защо потърсихме някой, който знае какво е да играеш на такова ниво и може да ми помогне на психологическо ниво," допълва още Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини