Костова и Томова победиха европейски шампионки



07-02-2014 18:08 | Станко Димов

Елица Костова и Виктория Томова победиха с 4:6, 6:3, 7:5 Илона Кремен и Алиаксандра Саснович в срещата на двойки от мача България - Беларус, който беше заключителен в група "D" на първа Евро-африканска група на "Фед къп" в Будапеща. Така двубоят завърши 2-1 за състава на Беларус, който взе първото място.
 
Отборът на България е четвърти и ще играе в неделя от 11 часа наше време срещу Люксембург в среща за оставане в първа група.
 
Костова и Томова губеха с 0:3 гейма, но намериха своя синхрон и изравниха при 4:4. В десетия гейм имаха две възможности за 5:5, но в крайна сметка двойката от Беларус, която спечели европейската титла до 18 години в тази дисциплина,  взе частта. Във втората българките пробиха за 3:2. Те продължиха да играят по-добре, направиха още едни брейк за 5:2 и сервираха за изравняване на сетовете. Съперничките върнаха единия пробив, но в деветия гейм националките реализираха втория си сетбол след отлично воле на Елица Костова на мрежата.
 
В третата част българките имаха три възможности за пробив за 5:3 като при последната топката от бекхенд на Томова се разходи по върха на лентата на мрежата, но не пожела да влезе в полето на Беларус. На свой ред съперничките пробиха за 5:4 и сервираха за успеха. Но Елица и Виктория върнаха брейка след пресечена топка от Костова. В 12-ия гейм българките стигнаха до мачбол и ликуваха след топка в аут на Кремен.
 
"За първи път играхме заедно и мисля, че се получи добре. Радвам се, че победихме днес. Много съжалявам обаче, че вчера не успяхме да спечелим срещу Турция и така да избегнем плейаута. Надявам се да победим в неделя", заяви първата ракета на България Елица Костова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини