Георги Марков: В Унгария нямат Григор и Цвети, но инвестират много



08-02-2014 19:13

Бившият конституционен съдия Георги Марков, който в момента живее в Будапеща направи сравнение за състоянието на тениса в Унгария и в България, след като изгледа битката за Фед къп между двата национални тима.
 
Той отчете, че най-добрите наши тенисисти Григор Димитров и Цветана Пиронкова са много по-напред от унгарските си колеги, но в същото време държавната политика в Унгария спрямо организацията и спортната база, е много по-добра от тази в България.

„В момента българските първи ракети Цветана Пиронкова и Григор Димитров са на светлинни години пред тези на Унгария. И местните медии с много суперлативи се отнасят към нашите тенисисти. България обаче изостава в организацията и спортната база. Държавна политика на Унгария сега е да се задържи като световна сила в спорта, а основна задача е с много усилия да бъде развит волейболът," заяви Марков пред Гонг.

„Лятото на 2013 година Парламентът прие правителствената програма за развитие на спорта до 2020 година като за целта унгарската държава отпусна 500 милиона евро (1 милиард лева) за развитие на 16 олимпийски спорта.

"По този начин бе осигурена и месечна заплата на елитните треньорите с медалисти от олимпийски, световни и европейски първенства в размер на 3300 евро месечно. Унгария вече на 8 поредни олимпиади има задължителен златен медал," коментира още той за политиката в страната.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини