Цветана Пиронкова - Роберта Винчи (гейм по гейм)



10-02-2014 17:10 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Роберта Винчи, първи кръг в Доха:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Пиронкова):

1:0 Отлично начало на двубоя за Цвети Пиронкова. Нашето момиче загуби първата точка, но спечели следващите 4 и заслужено отрки резултата в мача. Още в първия гейм станахме свидетели на няколко продължителни разигравания, които по всичко личи ще бъдат често срещани в двубоя.

2:0 ПРОБИВ ЗА ПИРОНКОВА! Българката получи 2 възможности да пробие - първата при 40:30 в нейна полза, но тогава Цвети прати ретур в мрежата. Малко по-късно дойде и следващата, която за радост бе материализирана.

3:0 Най-бързият гейм от началото на срещата. Около 60 секунди трябваха на Цвети, за да затвърди пробива, при това го направи със стил - на 0!

3:1 Винчи печели първия си гейм от началото на двубоя. Цвети и "помогна" с няколко грешки от ретур.

3:2 ВИНЧИ ВЪРНА ПРОБИВА
Много солиден гейм за италианката, която припомни защо е №1 в класацията на двойки и на няколко пъти излезе успешно до мрежата. Винчи първоначално поведе с 40:15, Цвети спаси първия брейк-бол, но при втория не успя.

4:2 ЦВЕТИ ПАК ПРОБИВА. Българката поведе с 40:30, а в ключовия момент Роберта Винчи сдаде подаването си, допуснайки двойна грешка. Пиронкова отново е с пробив напред в резултата.

5:2 Цвети затвърди категорично пробива и вече се доближава само на гейм от успех в първия сет. С комплект нови топки Винчи ще сервира за намаляване на преднината на българката.

5:3 Винчи прекъсва серията на Пиронкова и взима подаването за 5:3. Българката обаче ще има сервис на своя страна, за да вземе първия сет!

6:3 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА. Българката първо трябваше да спасява точка за пробив, а след това пропусна 2 сетбола, преди да си подпечата успех с 6:3 при третия сетбол. Първата част продължи 35 минути!

ВТОРИ СЕТ: (сервис за Винчи):

0:1 ПИРОНКОВА ЗАПОЧВА С ПРОБИВ! Българката поведе с 40:15, Винчи спаси първата точка за пробив, но при втората "привика" Цвети на мрежата, а нашето момиче не сгреши - форхенд уинър и преднина на старта на втория сет.

0:2 Цвети затвърждава пробива! При 30:30 Винчи допусна две "евтини" грешки и позволи на Пиронкова да поведе с 2:0.

0:3 ОТЛИЧНО! ОЩЕ ЕДИН ПРОБИВ ЗА ЦВЕТИ ПИРОНКОВА! Българката определено е на гребена на вълната в последните минути. Цвети поведе с 40:0, Винчи успя да спечели една точка, но с брутален ретур-уинър нашето момиче осъществи втори пробив в сета.

0:4 И вторият пробив е затвърден. Винчи имаше точка за намаляване на резултата на 1:3, но за радост Цвети се справи и изравни - 40:40. В последствие българката приключи геймът с ас.

1:4 Роберта Винчи прекъсва серията геймове на сметката на Пиронкова и взима подаването си за 1:4. Цвети обаче има за какво да съжалява, тъй като водеше с 40:15 и имаше две последователни точки за преднина 5:0!

2:4 ВИНЧИ ВРЪЩА ЕДИН ОТ ПРОБИВИТЕ. Цвети намали оборотите и допусна доста грешки в последните минути, което започва да се отразява и на преднината и в резултата.

2:5 ЦВЕТИ ПРОБИВА ОТНОВО И Е САМО НА ГЕЙМ ОТ МЯСТО ВЪВ ВТОРИ КРЪГ В ДОХА.

3:5 ВИНЧИ пробива.
Мачът продължава.

3:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА. БЪЛГАРКАТА ОТНОВО ПРОБИ И СИ ГАРАНТИРА КРАЙНИЯ УСПЕХ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини