Българка е тенисистка на годината в Европа!



13-02-2014 15:04 | Станко Димов

Българката Цветелина Николова бе избрана за най-добра тенисистка в Европа във възрастовата група 40 - 45години. Титлата се присъжда от Тенис Европа за забележителните резултати на пловдивчанката в турнирите за ветерани през миналия сезон, които я изкачиха на върха на световната ранглиста, където е и в момента.

Почетните медали и сертификати на носителите на наградите в различните възрастови категории (от +35 години до +85 г.) ще бъдат връчени на представители на техните федерации по време на годишната среща на Тенис Европа в София през март.

Николова е първата българка, която е избрана за №1 при ветераните. Тя получи това признание, защото от 9 месеца е начело в световната ранглиста. Цветелина, която е бивша състезателка за "Фед къп", стана първата тенисистка изобщо, била едновременно начело на класациите на единично, двойки и смесени двойки в продължение на два месеца.

През 2013 година Николова спечели титлите от турнирите за ветерани от най-високата първа категория в Порту Алегре, Сантяго, Буенос Айрес и Майорка. А преди дни българката победи и в Хобарт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини