Пиронкова с впечатляващ обрат в Дубай



15-02-2014 12:36

Цветана Пиронкова достигна втори кръг на квалификациите на силния WTA турнир от категорията "Premier" в Дубай. Тя спаси мачбол и надигра Виталия Дяченко с 6:7(4), 7:6(5), 5:0 и отказ на опонентката й след два часа и половина битка. Така до момента тя си е осигурила 14 точки за световната ранглиста.

Първият сет от битката бе изпъстрен от пробиви. Двете си размениха общо четири пробива и се стигна до тайбрек. В него Дяченко се наложи със 7:4 точки. Основните проблеми на Цвети идваха от малкото спечелени точки след втори сервис - едва 31%.

Пловдивчанката стартира на ниво втория сет и успя да поведе убедително с 4:2 гейма. Последва нов драстичен спад в нейното представяне и тя допусна обрат. Дяченко поведе с 5:4 и след това дори имаше мачбол в десетия гейм, но Цветана го спаси, а след това затвори - 5:5.

Логично се стигна до втори пореден тайбрек. Там Пиронкова стигна до четири поредни сетбола при 6:2 точки в своя полза, пропусна първите три, но в крайна сметка успя да затвори дългия гейм и да получи правото да сервира в началото на третата част.

Пиронкова започна отлично и бързо поведе с пробив - 2:0. В третия гейм тя се наложи четири възможности за връщането му, но се справи. Веднага след това българката наказа Дяченко, която вкарваше под 40% първи сервис и пак я проби за 4:0. В крайна сметка канадката се отказа гейм по-късно.

В следващата фаза Пиронкова ще играе с 19-ата в света Южени Бушар, която е поставена под номер 1 в квалификациите. Двете имат само един мач, който бе на "Ролан Гарос" през 2013-а и завърши с успех на канадката в два сета. Двубоят е от 08:30 часа в неделя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини