Винъс Уилямс разгроми Ана Иванович за 56 минути



19-02-2014 18:14

В битка между две бивши номер 1 Винъс Уилямс надигра Ана Иванович с 6:2, 6:1 за само 56 минути игра. Така тя се класира за четвъртфиналите на силния турнир от категорията Premier на WTA в Дубай.

По този начин американката взе раванш от Иванович за загубата си от нея преди месец на турнира в Окланд. Тогава сръбкинята спечели в спора за титлата след 6:2, 5:7, 6:4.

Уилямс започна отлично срещата и след 15 минути на корта вече водеше с 4:1. До края на сета тя все пак се наложи да спасява две точки за пробив, но въпреки това затвори с 6:2.

Във вчерашния си двубой с Ангелик Кербер Иванович успя да спечели, след като отрази мачбол, но този път нямаше сили за обрат. Уилямс стигна до два поредни пробива и в крайна сметка затвори с 6:1.

"Не беше толкова лесно. Ние имаме подобен стил на игра и залагаме на атакуващи удари. Тя е винаги опасен съперник и съм доволна, че продължавам напред. Опитвам се да правя малко грешки. Наистина се наслаждавам на всяка минута на корта след завръщането си," сподели Уилямс, която в последно време се бореше с тежка травма в гърба.

Двукратната шампионка в Дубай ще играе с Флавия Пенета за място на полуфинал. Любопитното е, че Пенета води с 4:3 в преките двубои с Уилямс. Двете не са се срещали от 2009-а насам.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини