Федерер се пробуди и даде заявка за титла в Мадрид



11-05-2010 19:39 | Николай Драгиев

 

Световният номер 1 Роджър Федерер започна с хубава победа на старта на "Мастърс 1000" в Рим. Швейцарецът показа доста по-добра игра в сравнение с предишните си изяви в последно време. Той победи с 6:2, 7:6 (4) Бенямин Бекер от Германия във втори кръг. Швейцарецът най-после демонстрира желание за игра, както и значително подобрен сервис, който е ключов фактор в неговата игра.

 

В първия сет световният номер 1 бе безгрешен. Той не даде дори възможност на опонента му за пробив, а в същото време реализира 2 такива. Роджър направи само 7 непредизвикани грешки и печелеше безпроблемно своите геймове за 6:2.

 

Вторият сет вървеше гейм за гейм, като Федерер отново не даде дори един-едничък шанс на Бекер да вземе сервиса му. Германецът заби 7 аса, беше убедителен, когато вкара първи сервис и в крайна сметка се добра до тайбрек, след като спаси 5 точки за пробив. В дългия гейм обаче, Роджър бе убедителен и затвори със 7:4 точки.

 

В следващия кръг за Федерер се очертава наистина много сериозен тест. Той ще играе най-вероятно със Станислас Вавринка, който трябва да преодолее за тази цел Леонардо Майер. Миналата година Вавринка постигна първата си победа над Роджър тъкмо на клей, но в Монте Карло. Двамата са отлични приятели и дори спечелиха златните медали на Олимпийските Игри в Пекин през 2008 г.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини