Велиева и Михайлова ще спорят за титлата в София (+снимки)



27-02-2014 14:46 | Станко Димов

Водачката в схемата Хюлия Велиева (ТК "НСА") и третата поставена Габриела Михайлова (ТА "Спорт палас") се класираха на финала на Държавното лично първенство по тенис за жени в зала, което се провежда в столичната "София".
 
Велиева отстрани тръгналата от квалификациите Цветанка Трифонова (ТК "15-40") със 7:5, 6:4 в равностоен мач.

В първата част след разменени пробиви първата поставена направи брейк за 6:5, след което сервира успешно за сета. Велиева откри втората част с пробив, който успя да удържи до края на двубоя.
 
В другия полуфинал Михайлова надделя в изключително оспорван двубой над №2 в схемата Александра Караманолева (ТК "Левски") със 7:6(5), 3:6, 6:4 след повече от два часа игра.

Държавната шампионка на открито до 18 години имаше сетбол при 5:3, но Караманолева го отрази. В тайбрека Габриела поведе с 6:4 точки и взе частта при втората възможност в него.
Във втория сет Михайлова поведе с 3:1 гейма, но нейната съперничка успя да направи обрат и да спечели следващите пет игри, за да изравни частите. В третата решителния пробив за Габриела Михайлова беше при 4:2 гейма.
 
За достигането си до полуфиналите Цветанка Трифонова и Александра Караманолева получиха за награда по един самолетен билет за участие в турнир в Европа по избрана от тях дестинация през 2014 г., осигурен от БФТ.


След това двубоите на сингъл се изиграха и полуфиналите на двойки. Лютфия и Хюлия Велиеви победиха с 6:1, 6:2 Калина Божилова/Христина Дянкова. Габриела Михайлова/Виктория Очева пък се наложиха с 6:2, 6:3 над Мелина Любомирова/Цветанка Трифонова.
 
Финалът на единично Хюлия Велиева – Габриела Михайлова е в петък от 10 часа.  След това е финалната среща на двойки в зала „София”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини