Бердих на полуфинал след 10-а поредна победа



27-02-2014 18:47 | Станко Димов

Томаш Бердих записа своята 10-а поредна победа, която го класира за полуфинал на силния турнир в Дубай. Чехът се наложи с 6:4, 6:3 над Жо-Вилфред Цонга след близо час и половина игра на централния корт.

Първият сет на двубоя бе изключително равностоен и по всичко личеше, че ще видим тайбрек. В 10-ия гейм обаче Цонга се срути и допусна пробив на 0, което му коства изоставане в мача – 4:6 след 34 минути игра.

По сходен начин се разви срещата и през втората част. Бердих търпеливо изчака своя момент, който този път настъпи в осмия гейм – пробив за 5:3, след което със сервис на своя страна Бердих си подпечата продължаването напред в турнира.

Това беше седми сблъсък между Бердих и Цонга, а чехът вече води с 5:2 победи. В спор за място на финал третият в схемата ще премери сили с Филип Колшрайбер. До момента двамата имат 8 двубоя, в които Бердих води с впечатляващото 7:1 победи. Единственият успех на германеца е от края на сезон 2009 и е на твърдите кортове на „Мастърс 1000” турнира в Монреал.

Ако се справи с Колшрайбер, Бердих ще достигне до финал в Дубай за втора поредна година. Преди 12 месеца чехът отстъпи в спора за трофея пред Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини