Момичета обраха големите награди на „Зимно предизвикателство 2014”



26-02-2014 12:33 | Станко Димов

Четири момичета се оказаха големите печеливши от празника „Зимно предизвикатество 2014”, който се проведе на пързалката на езерото „Ариана”.

15-годишната Христова, ученичка в Софийска професионална гимназия по туризъм, спечели голямата награда – велосипед, осигурен от магазини „MaxBike”. Тя сподели, че освен да кара кънки, обича и колоезденето и през лятото ще оползотвори пълноценно новата си придобивка. В училище пък играе волейбол и баскетбол и въобще е фен на спортуването.

Други три девойки пък спечелиха кънки, а десетки си тръгнаха с още много предметни награди, осигурени от спонсорите на проявата.

Победителите бяха изтеглени чрез жребий сред всички участници, успели да се снабдят с талони. Отговорността да определи притежателя на велосипеда пък се падна на 3-годишно момиченце, което се осмели да посегне към кутията само в присъствието на своята майка.

"Денят на Зимното предизвикателство" е традиционна проява, която се проведе за 20-и пореден път. Тя е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население на БАСВ – “БУЛФАР – 2016”.
„Зимно предизвикателство 2014” се организира от Българска асоциация "Спорт за всички" с председател проф. Никола Хаджиев и сдружение „Level 7”. Проявата се осъществяви съвместно с Министерство на младежта и спорта и със съдействието на Министерство на образованието и науката и Столична Община. Тя даде възможност на всички желаещи да карат безплатно кънки на пързалката на езерото „Ариана” от 10 до 13 ч.

Празникът бе открит от проф. Хаджиев, зам.министъра на младежта и спорта Мая Тодорова и други официални лица, а специален гост бе Спортист №1 на България за 2013 г. Иво Ангелов, световен и европейски шампион по класическа борба.

Пързалката се оказа тясна да побере всички желаещи да покарат кънки безплатно. Осигурените предварително 500 талона за участие в томболата свършиха около час след старта на Зимното предизвикателство, което накара организатори да помислят за увеличаване на часовете за каране догодина.

Учителката по физкултура от 91-ва немска езикова гимназия в София Христина Петрова и нейният колега Тодор Ковачев пък бяха довели 50-ина ученици от 9 до 12 клас. Те използваха „Зимно предизвикатество 2014”, за да оползотворят третия час по физическо, който вече е задължителен. „Децата проявяват интерес към спорта и мисля, че добре се получава в съботния ден, когато имат нужда от отдих извън училището, да излязат на въздух и да се пораздвижат. Би било добре да има повече такива прояви, за да обхванат по-голям кръг от ученици”, сподели г-жа Петрова, но допълни, че според нея този трети час по физическо е по-добре да се оползотворява в училище, защото е трудна извънкласната организация на учениците.

Източник: Viasport.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини