Янкович спечели битката за Сърбия



12-05-2010 15:27 | Станко Димов

Йелена Янкович победи Ана Иванович в очаквания с огромен интерес сръбски сблъсък в Мадрид. Световната номер 4 се наложи с 4-6, 6-4, 6-1 след близо 2 часа игра, като по този начин заслужи място в III кръг на турнира.

 

Иванович започна много силно мача и след като спечели първия сет, поведе с 2-0 гейма във втория. Точно в този момент обаче започна възходът на Йелена, която до края на мача тотално доминираше на корта, като изключим няколко епизодични проблясъци на хубавата Ана.

 

Така прогнозите на сръбските медии за успех на Янкович се оправдаха. Тя записа трета победа в сблъсъците с Иванович (3-6) и първа на клей над сънародничката си. Освен това Йелена има възможност да се изкачи до второ място в ранглистата, ако стигне по-далеч от Винъс Уилямс в турнира.

 

В следващата фаза Янкович ще се изправи срещу испанката Анабел Медина Гаригес, която прегази с 6-2, 6-0 Марио Бартоли (Франция).

 

По-късно днес на корта ще излязат и сестрите Уилямс. Серина има за съперник Надя Петрова (Русия), а Винъс Франческа Скиавоне (Италия).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини