България отбелязва Световния ден на тениса



28-02-2014 15:18 | Станко Димов

Българската федерация по тенис отново се включва активно в инициативата на ITF за отбелязване на 3 март като Световен ден на тениса. Събитието се провежда за втора поредна година. На много места в страната ще бъде отбелязан денят под различни форми, но с преобладаващо участие на деца. В Българския национален тенис център празненството започва в 11 часа на връх националния празник на България 3 март.

В Пловдив ТК "Албена" и ТК "Локо98" организират турнир на "зелен" корт и демонстративен турнир на двойки, в който ще могат да вземат участие състезатели не по-малки от 10 години, треньори, любители и родители. Във Варна празникът е на кортовете на ТК "Черно море-Елит", а в Бургас - на тези на ТК "Черноморец".

Световният ден ще бъде отбелязан и от ТК "Августа Траяна" (Стара Загора), ТК "Плевен-90", ТК "Кристи" (Дряново) и много други. Първи ще се включи в събитието УСК "Академик" (Благоевград). Още на 2 март клубът, съвместно с Община Благоевград, организира събитие в центъра на града, пред Драматичен театър "Никола Вапцаров" от 10:30 до 13:30 часа.

Денят ще бъде отбелязан по различни начини и в други градове. Накрая от изпратените снимки от клубовете ще бъде направена галерия на фейсбук страницата на БФТ. Над 60 страни ще се включат в Световния ден на тениса тази година, съобщиха от ITF.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини