Маестрото триумфира в Дубай (видео)



01-03-2014 19:11

Роджър Федерер спечели първа титла от повече от година и половина насам. Швейцарецът вече има 78 трофея в професионалната си кариера, след като надигра Томаш Бердих с 3:6, 6:4, 6:3 във финала на АТР 500 турнира в Дубай.

За Федерер това е шеста титла в Дубай, а с успеха си днес взе реванш от Бердих за миналогодишната загуба от него в полуфиналите на същия турнир. Интересното е, че бившият номер 1 вече има 4 победи над състезатели от топ 10, а за сравнение той постигна толкова през цялата 2013-а.

С тази 78-а титла Федерер излиза на трето място по брой отличия в Откритата ера, изпреварвайки Джон МакЕнроу, който е със 77. Пред ФедЕкспрес са само Иван Лендъл с 94 и Джими Конърс със 109.

Бердих стартира по-убедително днешната битката. Той спечели първия сет с 6:3 след само половин час игра. Той се възползва от това, че Федерер пласира едва 40% първи сервис и реализира два пробива за крайното 6:3.

Втората част бе равностойна във втория сет до самия му край. Тогава Федерер успя да вземе решителен втори пробив при 5:4, което му бе напълно достатъчно.

Бердих сякаш започна по-добре решителната трета част. Той първи имаше шанс да вземе подаването на съперника си, но не успя и бе наказан. Федерер проби за 3:1 и на практика реши двубоя в своя полза.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини