Вулкан и сприхав кондуктор "саботират" Иснър преди Надал



Вулкан и сприхав кондуктор "саботират" Иснър преди Надал
Свързани играчи
Тагове
13-05-2010 17:50 | Николай Драгиев

Меко казано интересно е било придвижването на Джон Иснър от Белград, където игра финал на местния турнир, до столицата на Испания - Мадрид. Тъкмо там Джон ще играе с Рафаел Надал в трети кръг днес. Оказва се обаче, че американецът е повече от изтощен от тежкото 21-часово пътуване, което му се е наложило да изтърпи.

 

Иснър е трябвало да се пребори с кризата по летищата свързана с вулкана в Исландия и доста сприхав кондуктор в желанието си да участва в надпреварата.

 

Все пак той е изиграл 9 мача за 8 дни, което обаче му донесе рекордното за него 19-о място в света към момента.

 

Историята на "голямото пътуване" е следната. Полетът на Джон от Белград към Мадрид е бил отложен заради облака от Исландия и след това е настанала какафония. В испанската столица той е трябвало да играе още на следващия ден и поради тази причина от АТР и щаба на американеца са търсили вариант да отложат срещата му докато се придвижи.

 

Впоследствие Иснър е хванал полет до Барселона, от където да се придвижи до своята дестинация. На всичкото отгоре по пътя се е загубил багажа на личния му треньор, което допълнително е внесло напрежение. Двуметровият гигант все пак е успял да поспи няколко часа преди да хване влак за Мадрид. Там обаче го е чакал нов удар на съдбата. Сприхав кондуктор на няколко пъти прекъсвал съня му, тъй като 207-сантиметровият американец качвал краката си на свободните седалки в купето. Това упражнение кондукторът правел при всеки нагъл опит на Иснър да не се подчини на порядките.

 

"Нямаше никой на седалката срещу мен. Тъкмо затова не виждах проблем да си кача краката на нея. Този човек обаче непрекъснато ме следеше и ме караше да си ги махам," оплака се янкито.

 

"Доста съм уморен. Спечелих вчера в 3 сета, днес пак имах 2 мача в три сета. Наистина съм много, много уморен. Ако се наспя добре тази нощ, то ще мога да изляза срещу Надал," допълни още световният номер 19.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини