Джокович за шести път на полуфинал в Индиън Уелс



15-03-2014 00:08

Новак Джокович за шести път достигна полуфиналите на "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Сърбинът надви в четвъртфиналната фаза Жулиен Бенето с 6:3, 6:1 за малко повече от час.

Любопитното е, че преди 8 години Джокович е дебютирал в същия турнир на 18 години тъкмо срещу Бенето и е загубил двубоя си от първи кръг.

Първият сет продължи едва 28 минути. Джокович реализира два пробива и без проблеми стигна до 6:1. Той се възползва от цели 17 непредизвикани грешки на французина, а на свой сервис бе повече от убедителен.

Бенето се бори геройски във втората част и спаси поредица от точки за пробив в първите си сервис геймове. Все пак Джокович стигна до пробив на нула за 4:3, а след това нямаше никакви проблеми да приключи мача в своя полза за 69 минути игра.

В продължение на целия двубой сърбинът дори не се наложи да отразява възможности за пробив.

Противник на Ноле в полуфиналите ще бъде Джон Иснър. Американецът се справи след два тайбрека с Ърнест Гулбис - 7:6(4), 7:6(3). С този успех двуметровият гигант ще се завърне и в топ 10 на ранглистата.

Дотук Джокович води с 4:2 в преките срещи с Иснър. Единият от успехите на американецът е тъкмо в Индиън Уелс през 2012-а.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини