Федерер: Новото поколение все още не се е доказало



15-03-2014 09:39

Роджър Федерер изрази мнение, че все още е твърде рано да се говори за смяна на поколенията в мъжкия тенис и сериозно навлизане на нови имена.

Както е известно в последните години титлите от най-големите турнири бяха разпределяни основно между Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри. На този фон 2014-а започна с изненадващ триумф на Станислас Вавринка на Australian Open.

"Новото поколение трябва да докаже в по-дълъг период. Един турнир не доказва нищо," коментира Федерер по повод победата на Александър Долгополов над Рафаел Надал в Индиън Уелс.

"Хубаво е, че младите играчи вярват в себе си и гледат на Стан като вдъхновяващ фактор. Това е чудесно и така трбва да бъде."

От своя страна ФедЕкспрес признава, че за разлика от 2013-а, когато записа доста по-слаби резултати за своите стандарти, сега се чувства в много добра физическа форма.

"Когато се чувствам добре, знам какво да очаквам от себе си. Хубаво е да докажа на себе си и на феновете ми, че още могат да разчитат на мен," заяви бившият номер 1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини