Надал премина и през "пътешественика" Иснър (видео)



13-05-2010 23:12 | Николай Драгиев

 

Световният номер 3 Рафаел Надал премина и през двуметровия Джон Иснър, за да достигне четвъртфиналите на Мастърс "1000" в Мадрид. Двубоят продължи 87 минути и Рафа се поздрави с успеха след 7:5, 6:4.

 

Мощният американецът изсипа един куп асове, но въпреки това сервисът му го предаде в края на първата част и той я отстъпи с 5:7. Вторият сет протече при сходни обстоятелства, но този път пробивът дойде в началото за 6:4.

 

Следващият съперник на Надал ще бъде наглед по-тежък, поне що се отнася до мачове на клей. Това е 12-ият поставен Гаел Монфис, който най-после се завърна в игра след лечение на травма. Французинът разби със 7:6, 6:4 Гилермо Гарсия Лопес за 2 часа игра. В битките между Монфис и Надал, испанецът има преднина от 5-1.

 

"Това бе труден мач. Имах малко шансове, но се възползвах. Мисля че играя по-добре от предишните ми мачове. Колкото до Монфис, то той е тежък и харизматичен противник. Въпреки че наскоро се върна след травма, той винаги е опасен. Освен всичко, предполагам, че той е максимално мотивиран да се докаже отново," коментира Надал след мача си.

 

 

За премеждията на Иснър преди мача са Рафа, вижте тук!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини