Джокович пребори Иснър, предстои финал с Федерер



16-03-2014 01:05 | Станко Димов

Новак Джокович и Роджър Федерер ще определят новия шампион от първия за сезона турнир от „Мастърс 1000” сериите в Индиън Уелс. Това стана факт, след като сърбинът победи Джон Иснър във втория полуфинал в надпреварата. Въпреки, че имаше моменти на колебание, Ноле успя да измъкне успеха със 7:5, 6:7 (2), 6:1. Трябва да се отбележи, че на няколко пъти Иснър вика физиотерапевта на корта, тъй като изпитваше проблеми с коляното.

Първият сет бе изключително равностоен. При 5:4 в своя полза Иснър достигна до 3 последователни сетбола, но това се случи при начален удар на Джокович. Сърбинът намери начин да се измъкне от напрегнатата ситуация и изравни за 5:5, след което осъществи първия пробив в мача – 6:5. Когато сервираше за сета световният №2 не трепна – 7:5.

През втората част картината на корта не се промени особено. Или поне така беше в първите геймове. Джокович търпеливо изчака своя момент, който настъпи при 4:4 и проби за 5:4, след което сервира за успеха.

В този момент обаче започнаха аномалиите в играта и на двамата, които доведоха до общо 4 последователни пробива. На два пъти Ноле сервира за сета и мача, но и в двата случая Иснър не се предаваше. Така се стигна до тайбрек, в който американецът, за радост на многохилядната публика, се наложи със 7:2 точки и вкара мача в трети сет.

В третата част Джокович проби рано за 3:1, след което макар и трудно успя да затвърди за 4:1, което в последствие се оказа достатъчно, за да затвори мача.

На финала днес Джокович ще има шанс да вземе реванш от Федерер за загубата в Дубай преди няколко дни. До момента сърбинът и швейцарецът са се срещали общо 32 пъти, като ФедЕкспрес има лек превес – 17:15 победи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини