Обзор на седмицата: Нова БГ титла



17-03-2014 10:30 | Станко Димов

Изминалата седмица предложи зрелищен тенис с марка WTA и АТР. Станахме свидетели на първия за сезона турнир от „Мастърс 1000” сериите – Индиън Уелс, в който се получиха доста изненади.

При мъжете триумфира Новак Джокович, който на финала обърна Роджър Федерер с 2:1 сета (ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ТУК). За сърбина това бе първа титла през календарната година и общо трета от турнира в Калифорния. С достигането си до финал пък Федерер си гарантира завръщане в Топ 5 на света (ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ТУК).

По време на турнира пък стана ясно, че временният треньор на швейцареца – Стефан Едберг, няма да бъде толкова временен и двамата потвърдиха, че ще работят заедно поне до края на сезона (ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ТУК).

В надпреварата на двойки триумфираха близнаците Боб Брайън и Майк Брайън (ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ТУК).

И ако при мъжете шампионът е всичко друго, но не и изненадващ, то не може да се каже същото в схемата при дамите. Опитната италианка Флавия Пенета напомни за най-добрите си дни и прегази всичко по пътя си към най-значимата й титла до момента. На финала Пенета победи изразително Агниешка Радванска, която обаче е важно да се отбележи, че игра с контузия (ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ТУК).

Продължават неприятностите за бившата №1 в света Виктория Азаренка. Белорускинята не само отпадна на старта в Индиън Уелс, но за жалост отново получи физически проблеми и обяви, че ще пропусне предстоящия турнир в Маями (ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ ТУК).

Григор Димитров и Цветана Пиронкова не успяха да запишат кой знае колко силно представяне в Индиън Уелс, но седмицата отново бе успешна за българския тенис. Причината – Димитър Кутровски, който спечели титлата от „Фючърс” турнир в Канада (ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ТУК).

Седмицата бе препълнена и със събития извън корта. Роджър Федерер и съпругата му Мирослава обявиха, че отново ще стават родители на ...близнаци (ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ТУК).

Сексапилни фотосесии заснеха Серина Уилямс (ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ТУК) и Елена Веснина (ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ТУК), а Пийт Сампрас и съпругата му се нанесоха в нов дом за близо 6 милиона долара (ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ТУК).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини