Цветана Пиронкова – Галина Воскобоева (гейм по гейм)



18-03-2014 12:29 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Галина Воскобоева, двубой от първи кръг на турнира в Маями.

ПЪРВИ СЕТ:
сервис за Воскобоева:

1:0 Отлично начало на двубоя за Цвети, която успя да пробие още първия сервис-гейм на Воскобоева и повежда в резултата. Казахстанката помогна с 2 двойни грешки, а пловдивчанката осъществи пробива при втората си възможност!

2:0 Пробивът е затвърден! Пиронкова вкара едва 2 начални удара, но въпреки това не допусна съперничката и дори да помисли за брейк-пойнт.

2:1 Воскобоева печели първия си гейм в срещата. Цвети започна силно и поведе с 15:0, но след това казахстанката взе 3 последователни точки за 40:15. Пиронкова намали за 40:30, но ответната точка бе за Воскобоева, с което геймът приключи. Първа пауза в срещата, след която на сервис се връща Пиронкова.

3:1 Експресен гейм за българката! Цвети записа първия си ас, допусна обаче и първата си двойна грешка, след което спечели подаването си на 15 и връща напрежението в полето на съперничката си.

3:2 Гейм на 30 за Воскобоева, след което предстои нова 60-секундна пауза. Цвети продължава да има пробив преднина.

4:2 Много изразителен сервис-гейм за Цвети (на 15).

5:2 Втори пробив и 5:2 за Пиронкова! Равностоен гейм, в който българката проби при втората открила се точка за пробив. Успехът в първия сет е много близо!

6:2 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА! Първата част продължи 33 минути, в които Цвети сервира отлично и не допусна точка за пробив пред 29-годишната Воскобоева. В същото време българката на два пъти се справи с подаването на съперничката си.

ВТОРИ СЕТ:
сервис за Воскобоева:

1:0 За първи път в срещата Воскобоева повежда в резултата. Казахстанката спечели подаването си на старта на втория сет, макар това да се случи лесно, тъй като трябваше да спасява точка за пробив.

1:1 Отличен гейм за Пиронкова, която спечели подаването си на 0!

1:2 Галина Воскобоева също е категорична. Без точка за пробив пред някоя от посрещащите от началото на втория сет. Първа пауза, след която на сервис се връща Пиронкова.

2:2 Втори пореден гейм на 0 за Пиронкова. Българката няма загубена точка на сервис от началото на втория сет.

3:2 Ахххх, Цвети има за какво да съжалява! Нашето момиче поведе с 40:0 и получи 3 последователни точки за пробив! Воскобоева обаче на свой ред спечели следващите 5 разигравания и съхрани подаването си.

3:3 Воскобоева спечели първата точка в гейма, но нищо повече. Цвети показа стабилност и след гейм на 15 изравнява резултата във втората част.

3:4 ПРОБИВ ЗА ПИРОНКОВА! Воскобоева поведе с 30:0 и по нищо не личеше, че ще има затриднения в този си гейм. Казахстанката обаче допусна 2 двойни грешки и на практика сама "покани" Цвети да я пробие. При 30:40 Пиронкова не сгреши и печели така важния седми гейм на сета.

3:5 Най-трудният гейм за Цвети от началото на двубоя. И в този случай обаче нашето момиче не допусна дори точка за пробив пред Воскобоева и спечели подаването си, макар да се премина през няколко равенства. Цвети е само на гейм от място във втори кръг.

4:5 Воскобоева прекъсна серията на Пиронкова и спечели подаването си. Пауза, след която българката ще сервира за крайния успех и място във втори кръг.

5:5 ПИРОНКОВА ДОПУСНА ПРОБИВ, КОГАТО СЕРВИРАШЕ ЗА МАЧА!
Цвети изигра много слаб сервис-гейм, а при 30:40 направи двойна грешка и върна Воскобоева в мача.

5:6 ЦВЕТИ ЩЕ ИМА "ПОПРАВИТЕЛЕН"
опит да затвори мача, след като пробива за 6:5 в своя полза. Предстои последна пауза в сета, а дай Боже и в мача.

5:7 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА! При втория опит да затвори срещата Цвети не трепна и записа гейм на 0, с което се класира за втори кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини