Надал: Монфис е като светкавица, не знам как ще го победя



14-05-2010 09:06 | Станко Димов

Рафаел Надал продължава да се подиграва в човешките възможности. Вчера испанецът записа 12-ата си поредна победа от началото на клей сезона и все още е единственият, който няма загуба на тази настилка за годината.

 

Световният номер 3 пребори в два сета американския гигант Джон Иснър и се класира за 1/4-финалите на турнира в Мадрид, където го очаква стар познайник - Гаел Монфис.

 

"Срещу Иснър отлично знаех, че трябва да се възползвам от всеки шанс за пробив, защото те няма да са много. Той притежава много силен сервис и на моменти е трудно да видиш къде отива топката. Радвам се, че намерих начин да го победя и продължавам напред", сподели в типичния си скромен стил Надал.

 

"Сега ми предстои мач с Монфис. Мисля, че това момче е много важно за тениса, защото има уникална харизма. Гаел е играч, когото лично аз харесвам много и се радвам, че отново го виждам на корта", коментира Рафа.

 

"Монфис е много опасен. Притежава отличен сервис и добър форхенд. Освен това е като светкавица - движи се изключително бързо по корта. За мен лично той е най-бързият играч на турнира. Определено ще е много трудно да го победя".

 

"Радвам се, че достигнах до тази фаза на турнира. При още една победа ще съм на полуфинал и доброто ми представяне на клей за сезона ще продължи", сподели още Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини