Мъри и Лендъл прекратиха съвместната си работа



19-03-2014 14:17 | Станко Димов

Анди Мъри и Иван Лендъл са се съгласи да сложат край на съвместната си работа. Новината бе съобщена от официалния сайт на шотландския тенисист. Партньорството между Мъри и Лендъл донесе златен олимпийски медал от Игрите в Лондон, титла от US Open и Уимбълдън.

„Работата с Анди през последните 2 години бе фантастично преживяване за мен. Той е човек от изключителна класа. След като му помогнах да изпълни целите си и да спечели титли от големите турнири чувствам, че е дошло времето да се концентрирам върху някои собствени проекти, които да движа напред, в това число да участвам в много турнири из целия свят, които ми носят истинска забава.

Винаги ще бъда в ъгъла на Мъри и ще му желая успех на корта, особено сега, когато започва нова глава в своята кариера”, коментира Иван Лендъл.

„Вечно ще бъда благодарен на Иван за работата през последните две години, които бяха най-успешните ми в кариерата досега”, каза от своя страна Мъри.

"Научих много от него и със сигурност това ще ми бъде в полза в бъдеще. Ще отнеме известно време на моя отбор да решим какви ще бъдат следващите ни крачки”, коментира Мъри.

Тази седмица шотландецът започва защитата на титлата си от силния турнир в Маями („Мастърс 1000”).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини